Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4567
Назва: Клінічна ефективність використання івабрадину в комплексній терапії хворих на ішемічну хворобу серця
Автори: Лиманець, Тетяна Володимирівна
Лыманец, Татьяна Владимировна
Lymanets, T.
Шевченко, Тетяна Іванівна
Шевченко, Татьяна Ивановна
Shevchenko, T.
Дата публікації: 2010
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України "Українська державна стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Лиманець Т. В. Клінічна ефективність використання івабрадіну в комплексній терапії хворих на ішемічну хворобу серця / Т. В. Лиманець, Т. І. Шевченко // Актуальні проблеми експериментальної та клінічної медицини : тези доп. 66 - ї підсумк. студ. наук. конф., 20 квітня 2010 р. – Полтава, 2010. – С. 10–11.
Короткий огляд (реферат): Прогресування атеросклерозу вінцевих артерій призводить до невідповідності між потребою міокарда в кисні і можливістю коронарного русла адекватно його забезпечити, що клінічно проявляється розвитком ішемії міокарда та стенокардії. Усунення такої невідповідності є основною метою антиангінальної терапії. Одним з найбільш раціональних методів реалізації даного завдання є зменшення частоти серцевих скорочень. Дані клінічних досліджень свідчать, що при хронічній ішемічній хворобі серця зниження ЧСС забезпечує не тільки більш повноцінний контроль симптомів, але також покращує виживання даної категорії хворих. Результати проведеного нами дослідження показали, що додавання івабрадіну до комплексної терапії у хворих на ІХС із дисфункцією лівого шлуночка дозволяє підвищити ефективність їх лікування.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4567
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
klin_kart_vykor_ivabar.PDF271,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.