Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5755
Назва: Правила здорового способу життя, як основа профілактики захворювань внутрішніх органів студентів-медиків
Автори: Пустовойт, Ганна Леонідівна
Кострікова, Юлія Анатоліївна
Ярмола, Тетяна Іванівна
Дата публікації: 2011
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Пустовойт Г. Л. Правила здорового способу життя, як основа профілактики захворювань внутрішніх органів студентів-медиків / Г. Л. Пустовойт, Ю. А. Кострікова, Т. І. Ярмола // Формування здорового способу життя студентів-медиків засобами освіти : матеріали навчально-методичної конференції. – Полтава, 2011. – С. 44–46.
Короткий огляд (реферат): Здоров`я населення – один з основних елементів національного багатства. Велика доля відповідальності за збереження та примноження цього багатства покладена на медицину. Однак, як свідчать офіційні джерела, медицина в останні роки з цим завданням справляється лише частково. Тому пропонується перемістити акценти з лікування на збереження, укріплення та розвиток індивідуального здоров`я людини. Таке завдання можливо реалізувати лише за умови підготовки медичних кадрів, які матимуть сучасний менталітет та сприйняття сучасних цінностей. У нормативних документах по професійній освіті лікаря закладений принцип, що зобов`язує спеціаліста виконувати роботу, спрямовану на оздоровлення населення. Так, відповідно до державних освітніх стандартів, лікар повинен вміти „пропагувати здоровий спосіб та стиль життя, значення занять фізичною культурою для здоров`я”. Таку вимогу може виконати лише спеціаліст, що знає закони повернення здоров`я та сам веде здоровий спосіб життя. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми може стати активація самостійного вивчення основ здорового способу життя шляхом підвищення рівна особистої оздоровчої активності студентів-медиків [4]. Формування свідомого та відповідального відношення до здоров’я має починатись з дитинства, поступово входити до системи світогляду, ставати складовою частиною загальної культури та духовного світу людини. Слід пам`ятати, що будь-яка робота щодо пропаганди здорового способу життя направлені на рішення важливої задачі, основна мета якої це збереження майбутнього нації.
Ключові слова: здоровий спосіб життя
профілактика
захворювання внутрішніх органів
студент медик
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5755
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pzs.pdf218,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.