Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6014
Назва: Вплив вольфіанства на філософську думку в Україні XVIII- XIX століття у працях І. Мірчука
Автори: Білецька, Вікторія Вікторівна
Билецкая, Виктория Викторовна
Biletska, V. V.
Дата публікації: 26-тра-2017
Видавець: Львівська фундація суспільних наук, 2017
Бібліографічний опис: Білецька В. В. Вплив вольфіанства на філософську думку в Україні XVIII- XIX століття у працях І. Мірчука / В. В. Білецька // Сучасні виклики для суспільних наук в умовах глобалізації : Матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Львів, 26-27 травня 2017 року. – Львів: ГО Львівська фундація суспільних наук", 2017. – С. 6–9.
Короткий огляд (реферат): У своїй праці «Християн Вольф та його школа в Україні» український слов’янознавець в еміграції І.Мірчук, наголошував на необхідності всебічного розгляду системи відомого німецького філософа і математика XVIII століття X. Вольфа. Створеній ним філософській системі, за словами українського дослідника, вдалося не лише замінити собою застарілі схоластичні філософські компендіуми, а й стати в подальшому основою для університетських філософських курсів аж до появи «критичної філософії» І.Канта. Зважаючи па відсутність досліджень, які б усебічно розкривали погляди Івана Мірчука на поширення вольфіанської філософської системи в Україні, дана проблема постає доволі актуальною на сучасному етапі. Мета даної розвідки полягає в узагальненні поглядів І.Мірчука щодо впливу вольфіянства на розвиток академічної філософії в Україні ХУІІІ- ХІХ століття.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6014
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biletska 5.pdf212,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.