Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6115
Назва: Естетичні погляди І. Мірчука у контексті його педагогічної діяльності в українській студії пластичного мистецтва
Автори: Білецька, Вікторія Вікторівна
Билецкая, Виктория Викторовна
Biletska, V. V.
Дата публікації: 18-сер-2017
Видавець: Київська наукова суспільнознавча організація, 2017
Бібліографічний опис: Білецька В. В. Естетичні погляди І. Мірчука у контексті його педагогічної діяльності в українській студії пластичного мистецтва / В. В. Білецька // Актуальні питання суспільних наук: наукові дискусії: Матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, Україна, 18-19 серпня 2017 року. – Київ: ГО "Київська наукова суспільнознавча організація", 2017. – С. 45–49.
Короткий огляд (реферат): І. Мірчук- це головний філософ української культури, славіст, культуролог, але мало хто знає, що одним із напрямків діяльності українського мислителя була праця на педагогічній ниві. У цій розвідці маємо намір розглянути результати педагогічної роботи І. Мірчука в Українській студії пластичного мистецтва. Його праця «Загальна естетика», що належить до ранніх у творчій спадщині мислителя, стала підсумком викладацької праці вченого в Українській студії пластичного мистецтва, який упродовж 1925- 1926 років, у часи найбільшого розквіту інституції, викладав курс естетики для 67 студентів (така кількість слухачів була найбільшою за роки існування установи). Українську студію пластичного мистецтва, яку вважали Українською академією мистецтв, організувало у Празі 1923 року, за прикладом високих мистецьких шкіл, Українське товариство пластичного мистецтва на чолі з Д. Антоновичем, який і став директором новоствореної установи. її програма передбачала 4-річний курс навчання, а випускники отримували звання магістрів мистецтва.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6115
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biletska 8.pdf126,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.