Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8564
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСоколенко, Валентина Миколаївна-
dc.contributor.authorПуденко, Оксана Ростиславівна-
dc.contributor.authorЖукова, Марина Юріївна-
dc.contributor.authorНовосьолова, Тетяна Сергіївна-
dc.contributor.authorБажан, Анатолій Григорович-
dc.contributor.authorСоколенко, Валентина Николаевна-
dc.contributor.authorПуденко, Оксана Ростиславовна-
dc.contributor.authorЖукова, Марина Юрьевна-
dc.contributor.authorНовоселова, Татьяна Сергеевна-
dc.contributor.authorБажан, Анатолий Григорьевич-
dc.contributor.authorSokolenko, V. N.-
dc.contributor.authorPudenko, O. R.-
dc.contributor.authorZhukova, M. Yu.-
dc.contributor.authorNovosyolova, T. S.-
dc.contributor.authorBazhan, A. H.-
dc.date.accessioned2018-09-13T09:27:31Z-
dc.date.available2018-09-13T09:27:31Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationСоколенко В. М. Використання похідних саліцилової кислоти як біорегуляторів вуглеводного обміну / В. М. Соколенко, О. Р. Пуденко, М. Ю. Жукова [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Вип. 2 (144). – С. 228–232.uk_UA
dc.identifier.otherDOI 10.29254/2077-4214-2018-2-144-228-232-
dc.identifier.otherУДК 615.27:547-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8564-
dc.description.abstractНатрій саліцилат має вплив на процеси вуглеводного обміну, а тому високий рівень глюкози в крові після вуглеводного навантаження швидше стабілізується. Екстракт листя Смородини чорної – природного джерела натрій саліцилату, на відміну від хімічно синтезованої речовини, не має впливу на толерантність організму до глюкози. Sodium salicylate has an effect on the processes of carbohydrate metabolism, and therefore the high level of glucose in the blood after the carbohydrate loading is more likely to stabilize. Extract of leaves of Smartain black - a natural source of sodium salicylate, unlike chemically synthesized substance, has no effect on the tolerance of the organism to glucose. Натрий салицилат оказывает влияние на процессы углеводного обмена, а потому высокий уровень глюкозы в крови после углеводной нагрузки быстрее стабилизируется. Экстракт листьев смородины черной - природного источника натрий салицилата, в отличие от химически синтезированного вещества, не влияет на толерантность организма к глюкозе.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherВысшее государственное учебное заведение Украины «Украинская медицинская стоматологическая академия»uk_UA
dc.subjectнатрій саліцилатиuk_UA
dc.subjectекстракт листя смородиниuk_UA
dc.subjectвуглеводний обмінuk_UA
dc.titleВикористання похідних саліцилової кислоти як біорегуляторів вуглеводного обмінуuk_UA
dc.title.alternativeSalicylic acid derivatives applying carbohydrate metabolism bioregulatorsuk_UA
dc.title.alternativeИспользование производных салициловой кислоты как биорегуляторов углеводного обменаuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології
Вісник проблем біології і медицини, Випуск 2 (144)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sal.acid 2018.pdf165,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.