Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8564
Title: Використання похідних саліцилової кислоти як біорегуляторів вуглеводного обміну
Other Titles: Salicylic acid derivatives applying carbohydrate metabolism bioregulators
Использование производных салициловой кислоты как биорегуляторов углеводного обмена
Authors: Соколенко, Валентина Миколаївна
Пуденко, Оксана Ростиславівна
Жукова, Марина Юріївна
Новосьолова, Тетяна Сергіївна
Бажан, Анатолій Григорович
Соколенко, Валентина Николаевна
Пуденко, Оксана Ростиславовна
Жукова, Марина Юрьевна
Новоселова, Татьяна Сергеевна
Бажан, Анатолий Григорьевич
Sokolenko, V. N.
Pudenko, O. R.
Zhukova, M. Yu.
Novosyolova, T. S.
Bazhan, A. H.
Issue Date: 2018
Publisher: Высшее государственное учебное заведение Украины «Украинская медицинская стоматологическая академия»
Citation: Соколенко В. М. Використання похідних саліцилової кислоти як біорегуляторів вуглеводного обміну / В. М. Соколенко, О. Р. Пуденко, М. Ю. Жукова [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Вип. 2 (144). – С. 228–232.
Abstract: Натрій саліцилат має вплив на процеси вуглеводного обміну, а тому високий рівень глюкози в крові після вуглеводного навантаження швидше стабілізується. Екстракт листя Смородини чорної – природного джерела натрій саліцилату, на відміну від хімічно синтезованої речовини, не має впливу на толерантність організму до глюкози. Sodium salicylate has an effect on the processes of carbohydrate metabolism, and therefore the high level of glucose in the blood after the carbohydrate loading is more likely to stabilize. Extract of leaves of Smartain black - a natural source of sodium salicylate, unlike chemically synthesized substance, has no effect on the tolerance of the organism to glucose. Натрий салицилат оказывает влияние на процессы углеводного обмена, а потому высокий уровень глюкозы в крови после углеводной нагрузки быстрее стабилизируется. Экстракт листьев смородины черной - природного источника натрий салицилата, в отличие от химически синтезированного вещества, не влияет на толерантность организма к глюкозе.
Keywords: натрій саліцилати
екстракт листя смородини
вуглеводний обмін
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8564
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології
Вісник проблем біології і медицини, Випуск 2 (144)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sal.acid 2018.pdf165,29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.