Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9398
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦвєткова, Яна Альбертівна-
dc.contributor.authorЦветкова, Яна Альбертовна-
dc.contributor.authorTsvetkova, Ya. A.-
dc.date.accessioned2019-01-15T09:43:38Z-
dc.date.available2019-01-15T09:43:38Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.citationЦвєткова Я. А. Вплив мексидолу на рівень вільнорадикального окислення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів у щурів в умовах хронічного надходження амінної солі 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти / Я. А. Цвєткова // Одеський медичний журнал. – 2005. – № 5 (91). – С. 41–44.uk_UA
dc.identifier.issn2226-2008-
dc.identifier.otherУДК 615.916’13-092.9:577.127-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9398-
dc.description.abstractИзучены показатели свободнорадикального перекисно- го окисления липидов и активности антиоксидантных ферментов у экспериментальных животных при хроническом поступлении пестицида аминной соли 2,4-дихлорфенокси- уксусной кислоты. Выявлено, что мексидол тормозит интенсивность перекисного окисления липидов и повышает активность антиоксидантных ферментов. Полученные данные свидетельствуют о целесообразности применения препаратов антиоксидантного действия; The results of investigation of indicies of the free radical peroxide oxygenation of lipids and the activity of antioxidative ferments in experimental animals in condition of chronical receipt of pesticide 2.4-DA for 15 and 30 days are presented. At correction of metabolic disorders by the using of mexidol, it was revealed that preparation decreases the intensity of peroxide oxygenation of lipids and increases the activity of antioxidative ferments. The data presented indicate the expediency of the using of preparations with antioxydant activity for prevention of metabolic disorders in 2.4-DA pesticide intoxication.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський національний медичний університетuk_UA
dc.subjectаминная соль 2,4-дихлорфеноксиуксусной кислотыuk_UA
dc.subjectперекисное окисление липидовuk_UA
dc.subjectантиоксидантыuk_UA
dc.subjectмексидолuk_UA
dc.subject2.4-DAuk_UA
dc.subjectfree radical peroxide oxygenation of lipidsuk_UA
dc.subjectantioxidantsuk_UA
dc.subjectmexidoluk_UA
dc.titleВплив мексидолу на рівень вільнорадикального окислення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів у щурів в умовах хронічного надходження амінної солі 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислотиuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of mexidol on the level of the free radical peroxide oxygenation of lipids and the activity of antioxydative ferments in rats in conditions of chronical receipt of 2.4-dauk_UA
dc.title.alternativeВлияние мексидола на уровень свободнорадикального перекисного окисления липидов и активность антиоксидантных ферментов у крыс в условиях хронического поступления аминной соли 2,4-дихлорфеноксиуксусной кислотыuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tsvetkova_2005_2.pdf525,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.