Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9406
Назва: Пристрій для вакуумного лікування періодонтита
Інші назви: Устройство для вакуумного лечения периодонтита
Автори: Котелевська, Наталія Василівна
Ніколішин, Анатолій Карлович
Котелевская, Наталия Васильевна
Николишин, Анатолий Карлович
Дата публікації: 2008
Видавець: Український центр наукової медичної інформації і патентно‒ліцензійної роботи
Бібліографічний опис: Реєстр № 279/29/08. Пристрій для вакуумного лікування періодонтита / Н. В. Котелевська, А. К. Ніколішин // Реєстр галузевих нововведень. – 2008. – Вип. № 28‒29. – С. 187.
Короткий огляд (реферат): Пристрій містить корпус з розміщеними в ньому вакуумметром, ємністю для рідини та елементи з’єднання, на зовнішній стороні корпусу приєднаний шланг з наконечником, електронний вимірювач часу з блоком живлення та дозатор вакууму, елементи регулювання якими розміщені в наконечнику. Запропонований пристрій використовують таким чином: пристрій ввімкнути в електромережу, патрубок наконечника з’єднують з канюлею. При лікуванні періодонтиту в перше відвідування розкривають порожнину зуба, проводять інструментальну та медикаментозну обробку кореневих каналів, розкривають апікальний отвір файлом №10-15 (ISO). Канюлю вводять у вустя кореневого каналу і здійснюють вакуум-дренування кореневого каналу та періапікального вогнища, доводячи розрідження до 0,9 атм протягом 60-120 сек. В кореневому каналі залишають комплекс медикаментозних засобів під герметичну пов’язку. В друге відвідування через 2-3 дні видаляють пов’язку. Повторюють вакуумну обробку кореневого каналу, доводячи розрідження до 0,5-0,6 атм протягом 60 сек. Висушують кореневий канал та пломбують ; Устройство содержит корпус с размещенными в нем вакуумметром, емкостью для жидкости и элементы соединения, на внешней стороне корпуса присоединен шланг с наконечником, электронный измеритель времени с блоком питания и дозатор вакуума, элементы регулирования которыми размещены в наконечнике. Предлагаемое устройство используют следующим образом: устройство включить в электросеть, патрубок наконечника соединяют с канюлей. При лечении периодонтита в первое посещение раскрывают полость зуба, проводят инструментальную и медикаментозную обработку корневых каналов, раскрывают апикальное отверстие файлом №10-15 (ISO). Канюлю вводят в устья корневого канала и осуществляют вакуум-дренирование корневого канала и периапикального очага, доказывая разрежение до 0,9 атм в течение 60-120 сек. В корневом канале оставляют комплекс медикаментозных средств под герметичную повязку. Во второе посещение через 2-3 дня удаляют повязку. Повторяют вакуумную обработку корневого канала, доказывая разрежение до 0,5-0,6 атм в течение 60 сек. Высушивают корневой канал и пломбируют.
Ключові слова: періодонтит
лікування
вакуум
периодонтит
лечение
вакуум
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9406
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра терапевтичної стоматології
Нововведення, технології (РКТ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
innovation_KotelevskaN_279_29_08.pdf241,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.