Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9411
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦвєткова, Яна Альбертівна-
dc.contributor.authorЦветкова, Яна Альбертовна-
dc.contributor.authorTsvetkova, Ya. A-
dc.contributor.authorБобирьов, Віктор Миколайович-
dc.contributor.authorБобырев, Виктор Николаевич-
dc.contributor.authorBobyryov, V. М.-
dc.date.accessioned2019-01-15T13:26:54Z-
dc.date.available2019-01-15T13:26:54Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationЦвєткова Я. А. Вплив комплексу антиоксидантів на показники вільнорадикального перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів при хронічному надходженні амінної солі 2,4- дихлорфеноксиоцтової кислоти / Я. А. Цвєткова, В. М. Бобирьов // Досягнення біології та медицини. – 2006. – № 1 (7). – С. 54–58.uk_UA
dc.identifier.issn2519-2280-
dc.identifier.otherУДК 615.91643:577.16-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9411-
dc.description.abstractВ експерименті на білих щурах моделювали хронічну інтоксикацію пестицидом амінною сіллю 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти протягом 15 та ЗО діб. Описані біохімічні зміни у тканинах і крові пов'язані з активацією вільнорадикального перекисного окиснення ліпідів. Застосування комплексу антиоксидантів гальм у є інтенсивність вільнорадикального перекисного окисненя ліпідів і підвищує активність антиоксидантних ферментів, що свідчить про доцільність використання цього препарату з метою лікування та профілактики наслідків токсичного впливу амінної солі 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти; The chronic in toxication was modulated by pesticides amine solt of 2.4 dichlorphenoxyacetic acid administration for 15 and 30 days in white rats trials. Described biochemical changes in tissues and blood are connected with activation of the free radical peroxydation of lipids. The using of the complex of antioxidants decreases the intensity of the free radical peroxydation o f lipids and increases the activ ity o f antioxydative ferments, it indicates about the p ra c ticability of the using o f this preparation with the aim of treatment and prevention of the consequences after toxic in flu ence of amine solt of 2.4 dichlorphenoxyacetic acid.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський національний медичний університетuk_UA
dc.subjectамінна сіль 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти,uk_UA
dc.subjectвільнорадикальне перекисне окиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectантиоксидантиuk_UA
dc.subjectamine solt of 2.4 dichlorphenoxyacetic aciduk_UA
dc.subjectfree radical peroxydation of lipidsuk_UA
dc.subjectantioxidantsuk_UA
dc.titleВплив комплексу антиоксидантів на показники вільнорадикального перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів при хронічному надходженні амінної солі 2,4- дихлорфеноксиоцтової кислотиuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of the complex of antioxidants on indicіes of the free radical peroxydation of lipids and the activity of antioxydative ferments under chronic receipt of amine soltof 2.4 dichlorphenoxyacetic aciduk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tsvetkova_2006.pdf443,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.