Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9411
Title: Вплив комплексу антиоксидантів на показники вільнорадикального перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів при хронічному надходженні амінної солі 2,4- дихлорфеноксиоцтової кислоти
Other Titles: The influence of the complex of antioxidants on indicіes of the free radical peroxydation of lipids and the activity of antioxydative ferments under chronic receipt of amine soltof 2.4 dichlorphenoxyacetic acid
Authors: Цвєткова, Яна Альбертівна
Цветкова, Яна Альбертовна
Tsvetkova, Ya. A
Бобирьов, Віктор Миколайович
Бобырев, Виктор Николаевич
Bobyryov, V. М.
Issue Date: 2006
Publisher: Одеський національний медичний університет
Citation: Цвєткова Я. А. Вплив комплексу антиоксидантів на показники вільнорадикального перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів при хронічному надходженні амінної солі 2,4- дихлорфеноксиоцтової кислоти / Я. А. Цвєткова, В. М. Бобирьов // Досягнення біології та медицини. – 2006. – № 1 (7). – С. 54–58.
Abstract: В експерименті на білих щурах моделювали хронічну інтоксикацію пестицидом амінною сіллю 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти протягом 15 та ЗО діб. Описані біохімічні зміни у тканинах і крові пов'язані з активацією вільнорадикального перекисного окиснення ліпідів. Застосування комплексу антиоксидантів гальм у є інтенсивність вільнорадикального перекисного окисненя ліпідів і підвищує активність антиоксидантних ферментів, що свідчить про доцільність використання цього препарату з метою лікування та профілактики наслідків токсичного впливу амінної солі 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти; The chronic in toxication was modulated by pesticides amine solt of 2.4 dichlorphenoxyacetic acid administration for 15 and 30 days in white rats trials. Described biochemical changes in tissues and blood are connected with activation of the free radical peroxydation of lipids. The using of the complex of antioxidants decreases the intensity of the free radical peroxydation o f lipids and increases the activ ity o f antioxydative ferments, it indicates about the p ra c ticability of the using o f this preparation with the aim of treatment and prevention of the consequences after toxic in flu ence of amine solt of 2.4 dichlorphenoxyacetic acid.
Keywords: амінна сіль 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти,
вільнорадикальне перекисне окиснення ліпідів
антиоксиданти
amine solt of 2.4 dichlorphenoxyacetic acid
free radical peroxydation of lipids
antioxidants
ISSN: 2519-2280
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9411
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tsvetkova_2006.pdf443,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.