Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9457
Title: Результати впливу комплексної терапії з включенням каптоприлу на показники ендотеліальної дисфункції та гемодинаміки правого шлуночка у хворих на хронічне легеневе серце в стадії декомпенсації
Authors: Треумова, Світлана Іванівна
Петров, Євген Євгенович
Issue Date: 2015
Citation: Треумова С. І. Результати впливу комплексної терапії з включенням каптоприлу на показники ендотеліальної дисфункції та гемодинаміки правого шлуночка у хворих на хронічне легеневе серце в стадії декомпенсації / С. І. Треумова, Є. Є. Петров // Здоров’я людини у сучасному світі: питання медичної науки та практики : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (20-21 лютого 2015 р.). – Одеса, 2015. – С. 65–68.
Abstract: В останній час в патогенезі ХОЗЛ, ХЛС приділяють велику увагу вивченню стану ендотеліальної дисфункції (ЕД), як патогенетичної ланки цих захворювань [2, с. 10; 5, с. 768]. Дисфункція ендотелію проявляється порушенням його вазоконстрикторної або вазодилатуючої функції, в основі яких лежить кількість синтезованого ендотелієм ендотеліну, дія якого залежить від його концентрації в крові: при його значному зниженні відбувається вазодилатація [9, с, 241], а при збільшенні - вазоконстрикція [10, с. 14]. На рівень ендотеліну в крові суттєвий вилив мас гіпоксія, яка в значній мірі спостерігається у хворих і з захворюваннями легень.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9457
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
captopril.pdf315,76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.