Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9564
Назва: Диференційований підхід до діагностики та зовнішньої терапії екземи
Інші назви: Дифференцированный подход к диагностике и наружной терапии экземы
Differentiated approach to diagnostics and external therapy of eczema
Автори: Кутасевич, Я. Ф.
Іщейкін, Костянтин Євгенович
Зюбан, І. В.
Мангушева, В. Ю.
Кутасевич, Я. Ф.
Ищейкин, Константин Евгеньевич
Зюбан, И. В.
Мангушева, В. Ю.
Kutasevych, Ya. F.
Isheykin, К. Ye.
Zyuban, I. V.
Mangusheva, V. Yu.
Дата публікації: 2018
Видавець: Національна академія медичних наук України державна установа «Інститут дерматології та венерології намн україни»
Бібліографічний опис: Диференційований підхід до діагностики та зовнішньої терапії екземи / Я. Ф. Кутасевич, К. Є. Іщейкін, І. В. Зюбан [та ін.] // Дерматологія та венерологія. – 2018. – № 1. – С. 50–56.
Короткий огляд (реферат): У статті оптимізується диференційований підхід до діагностики та вдосконалюються методи зовнішньої терапії екземи. Під наглядом перебувало 30 хворих, що страждали на справжню та мікробну екзему. Хворі 1-ї групи були обстежені, отримували системну та зовнішню терапію, згідно з розробленим алгоритмом, з використанням двохетапної ступінчастої терапії. Перший етап полягав у використанні препарату фузидієвої кислоти у вигляді мазі або крему двічі на день упродовж 7 днів з наступним застосуванням топічного стероїду на кремовій основі відповідно до інструкції. Другий етап охоплював нанесення топічного стероїду на кремовій основі впродовж 7–10 днів відповідно до інструкції. Хворі 2-ї групи отримували традиційну системну терапію та використовували впродовж14 днів комбінований препарат, що містить топічний стероїд і антибактеріальний компо- нент, у вигляді крему згідно з інструкцією. Після проведеної терапії, на 14-й день, відзначалося достовірне поліпшення суб’єктивних ознак і клінічних проявів, проте в 1-й групі дані показники були в середньому в 2,5 раза нижчі, ніж у групі порівняння. Варто зазначити, що в пацієнтів 1-ї групи відзначався регрес гострозапальних висипань, зменшилась площа вогнищ ураження на 2–3 дні раніше, ніж у групі порівняння. Повний регрес шкірного процесу в 1-й групі був відзначений на 9–11-й день, в 2-й групі – на 14–17-й день. Терапія хворих на екзему заснована на алгоритмі диференційованого призначення зовнішньої терапії відповідно до нозологічної форми дерматозу, характеру клінічних проявів, діагностики та вибору зовнішньої терапії, дасть змогу підвищити ефективність терапії в період загострення, уникнути небажаних ефектів, зменшити системне фар- макологічне навантаження, досягти стійкої, тривалої ремісії захворювання і значно поліпшити якість життя таких пацієнтів.
Ключові слова: екзема
зовнішнє лікування
диференційована діагностика
ISSN: p-ISSN 2308-1066
e-ISSN 2308-1090
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9564
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра шкірних та венеричних хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Differentiated_approach_to_diagnostics_and_external_therapy_of_eczema.pdf364,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.