Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18986
Title: Використання методу проєктів для розвитку вмінь монологічного мовлення на заняттях з української мови як іноземної
Authors: Шевченко, Олена Миколаївна
Лещенко, Тетяна Олександрівна
Issue Date: 2022
Publisher: Singapore, Republic of Singapore: European Scientific Platform.
Citation: Шевченко О. М. Використання методу проєктів для розвитку вмінь монологічного мовлення на заняттях з української мови як іноземної / О. М. Шевченко, Т. О. Лещенко // Modernization of today’s science: experience and trends : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the II International Scientific and Theoretical Conference, Singapore, Republic of Singapore, |September 9, 2022. – Singapore, 2022. – P. 111–113.
Abstract: Автори переконують, що проєктна робота на заняттях з української мови як іноземної – це вид спільної діяльності викладача та іноземних здобувачів освіти, завдяки чому розвиваються творчі здібності, навички дослідження, вміння виразити себе, робота в командах, тобто ті компетентності, які необхідні людині у сучасному світі. Застосування цього методу дозволяє змістити акцент з різного типу нецікавих здобувачу освіти вправ на активну розумову діяльність, що вимагає володіння певними іншомовними та мовленнєвими засобами та їхнього творчого застосування. Метод проєкту дозволяє вирішити також низку дидактичних задач і, відповідно, перетворити заняття української мови як іноземної в дискусійний, дослідницький клуб, у якому вирішуються дійсно цікаві, практично значимі і доступні іноземним здобувачам освіти проблеми з урахуванням особливостей культури країни і на основі міжкультурної взаємодії.
Keywords: метод проєктів
іноземні здобувачі вищої освіти
українська мова як іноземна
міжкультурне спілкування
монологічне мовлення
UDC: 001 (08)
ISBN: 979-8-88526-787-8
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18986
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Use_of_the_project_method.pdf776,34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.