Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21083
Назва: Виникнення загроз у кіберпросторі як результат технологічного розвитку суспільства
Інші назви: The emergence of threats in cyberspace as a result of the technological development of society
Автори: Саєнко, Марина Сергіївна
Saienko, Maryna
Дата публікації: 2-тра-2023
Бібліографічний опис: Саєнко М. С. Виникнення загроз у кіберпросторі як результат технологічного розвитку суспільства / М. С. Саєнко // ITSec: Безпека інформаційних технологій : матеріали ХII Міжнар. наук.-техн. конф., м. Ужгород, 2–4 трав. 2023 р. – Київ : НАУ, 2023. – С. 124–126.
Короткий огляд (реферат): Кібербезпека – це важливий пріоритет системи української національної безпеки, яка може бути забезпечена завдяки посиленню можливостей системи кібербезпеки у процесі її протидії кіберзагрозам, що можуть бути характерними для сучасного безпекового середовища. У процесі формування сучасної української Стратегії кібербезпеки враховуються світові тренди, які присутні у глобальному кіберсередовищі як фактори, які мають вплив на процес розбудови державної системи кібербезпеки ХХІ століття. При цьому суспільство зустрічає низку ризиків, які є пов’язаними із застосуванням сучасних технологій, зокрема у кіберпросторі. Стратегією кібербезпеки в Україні визначено головні пріоритети, цілі та завдання по забезпеченню кібербезпеки для того, щоб створити умови для такого функціонування кіберпростору, який би був безпечним як для конкретної особи, так і для суспільства та держави в цілому.
Ключові слова: кібербезпека
кіберсередовище
кіберпростір
інформаційні системи
cyber security
cyber environment
cyberspace
information systems
УДК: 004.946.5:005.334
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21083
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
The_emergence_of_threats.pdf246,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.