Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21416
Назва: Невідкладна допомога при мінно-вибуховій травмі
Автори: Левік, І. П.
Краснова, Оксана Іванівна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Левік І. П. Невідкладна допомога при мінно-вибуховій травмі / І. П. Левік, О. І. Краснова // Матеріали III Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти», м. Полтава, 24 лютого 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 111–112.
Короткий огляд (реферат): Котелевська лікарня планового лікування знаходиться у 30 км від міста Охтирка. Саме тут 24.02.2022 був епіцентр бойових дій і бійці з різними видами поранень в тому числі з мінно-вибуховими травмами на протязі 14 днів доставлялися в наш заклад для надання екстреної допомоги. Робота медиків надавалася злагоджено, кваліфіковано. Але було відсутнє розуміння самого механізму мінно-вибухової травми та її ускладнень. Крім того, лікарі зіткнулися з мінно-вибуховою травмою у цивільних (доставлено 2 пацієнта, які отримали травму в наслідок необережного поводження з вибуховим предметом).
Ключові слова: мінно-вибухова травма
невідкладна допомога
війна
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21416
Розташовується у зібраннях:Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Levik_IP_Nevidkladna_dopomoha.pdf70,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.