Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21426
Назва: Невідкладна допомога при травмах: алгоритм ABCDE проти MARCH
Автори: Теницька, Є. Д.
Одійчук, В. О.
Краснова, Оксана Іванівна
Краснов, Олег Георгійович
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Невідкладна допомога при травмах: алгоритм ABCDE проти MARCH / Є. Д. Теницька, В. О. Одійчук, О. І. Краснова, О. Г. Краснов // Матеріали III Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти», м. Полтава, 24 лютого 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 148–151.
Короткий огляд (реферат): Щодня у світі десятки тисяч людей різної вікової категорії травмуються внаслідок ДТП, кримінальних діянь, вуличних та побутових подій. Травми можуть бути як незначними, так і тими що призводитимуть до інвалідності або навіть смерті. На жаль, в Україні триває війна, що збільшує рівень травматизації як серед цивільного населення, так і військових. Оскільки кількість жертв значно більша у воєнний час, тому медичні працівники не завжди встигають кожному постраждалому надати допомогу вчасно.
Ключові слова: травми
невідкладна допомога
алгоритм ABCDE
MARCH
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21426
Розташовується у зібраннях:Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nevidkladna_dopomoha.pdf101,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.