Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21429
Назва: Невідкладна допомога при легеневій кровотечі у хворих на туберкульоз
Автори: Цапенко, Юлія Павлівна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Цапенко Ю. П. Невідкладна допомога при легеневій кровотечі у хворих на туберкульоз / Ю. П. Цапенко // Матеріали III Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти», м. Полтава, 24 лютого 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 157–158.
Короткий огляд (реферат): До невідкладних станів слід відносити такі патологічні процеси, які підвищують ризик прогресування основного захворювання, можуть призвести до тяжких ускладнень, різкого порушення функцій життєво-важливих органів і обмінних процесів, що викликають у лікаря турботу за збереження життя хворого та необхідність проведення інтенсивної терапії або реанімаційних заходів. Саме одним з таких небезпечних ускладнень у хворих на туберкульоз є легенева кровотеча і кровохаркання. Легенева кровотеча (ЛК) — це виділення через дихальні шляхи значноїкількостікрові. ЛК та кровохаркання (КХ) у хворих на туберкульоз органів дихання виникаютьу 2,5 — 25,0 % випадків. Серед них у 15–20 % випадків легеневих кровотеч безпосередньо є причиною смерті серед хворих на туберкульоз легень.
Ключові слова: туберкульоз легень
невідкладна допомога
легенева кровотеча
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21429
Розташовується у зібраннях:Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tsapenko_YP_Nevidkladna_dopomoha.pdf73,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.