Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21788
Назва: Значення добового моніторингу артеріального тиску в діагностиці артеріальної гіпертензії у дітей та підлітків
Автори: Рубан, Ю.
Коваль, Х.
Терещенко, О.
Чепела, Л.
Верба, К.
Науковий керівник: Танянська, Світлана Михайлівна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Значення добового моніторингу артеріального тиску в діагностиці артеріальної гіпертензії у дітей та підлітків / Ю. Рубан, Х. Коваль, О. Терещенко [та ін.] ; наук. керівник : С. М. Танянська // Актуальні питання клінічної медицини : зб. матеріалів Всеукр. наук.–практ. конф. лікарів–інтернів, м. Полтава, 25 травня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 82–83.
Короткий огляд (реферат): Артеріальна гіпертензія (АГ) на сучасному етапі є досить поширеною патологією у дітей та підлітків. Нерідко, починаючи ще в дитячому віці, АГ швидко призводить до розвитку багатьох ускладнень в подальшому. Тісний зв'язок підвищеного артеріального тиску (АТ) з розвитком в подальшому гіпертонічної хвороби вимагає уважного ставлення до кожного факту підвищення артеріального тиску у дитини. Підвищення АТ може бути також проявом вегетативної дисфункції у дітей, що вимагає проведення диференційної діагностики за допомогою добового моніторингу АТ (ДМАТ).
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21788
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Znachennia_dobovoho_monitorynhu.pdf207,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.