Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21823
Назва: Оцінка проявів посттравматичного стресового розладу серед військовослужбовців
Автори: Дерев’янко, Т. В.
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Дерев’янко Т. В. Оцінка проявів посттравматичного стресового розладу серед військовослужбовців / Т. В. Дерев’янко // Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи, м. Полтава, 8 вересня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 85–86.
Короткий огляд (реферат): В умовах війни посттравматичний стресовий розлад (далі – ПТСР) належить до одного з клінічних видів бойової психічної патології і може виникати в учасників бойових дій після впливу травматичного фактора у віддалені терміни. Досліджено, що ПТСР можуть складати від 10 до 50 % усіх медичних наслідків бойових дій. На сьогодні, в умовах військового стану, актуальною проблемою постає діагностика ПТСР, створення ефективної системи реабілітації та соціальної реадаптації військовослужбовців – учасників бойових дій. Метою дослідження було оцінити особливості проявів посттравматичного стресового розладу серед окремих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в бойових діях у 2022-2023 рр .
Ключові слова: посттравматичний стресовий розлад
військовослужбовці
реабілітація
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21823
Розташовується у зібраннях:Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Derevyanko_TV_Otsinka_proyaviv_posttramatychnoho_stresovoho_rozladu.pdf78,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.