Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21825
Назва: Пілотний проект програми роботи оздоровчого табору (природо терапевтичної групи) із використаннням методу «Природотерапії» та «Реакреації»
Автори: Заіка, В. М.
Страшко, Євген Юрійович
Лебедєв, В. А.
Чернов, А. А.
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Пілотний проект програми роботи оздоровчого табору (природо терапевтичної групи) із використаннням методу «Природотерапії» та «Реакреації» / В. М. Заіка, Є. Ю. Страшко, В. А. Лебедєв, А. А. Чернов // Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи, м. Полтава, 8 вересня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 90–93.
Короткий огляд (реферат): Людський організм – божественна у своїй довершеності саморегульована, збалансована система, яка, однак, постійно зазнає внутрішніх і зовнішніх збуджуючих впливів. І коли вони виходять за певні межі адаптації, це призводить до дисбалансу, відтак запускається механізм патологічних змін. Методи «природотерапії» та «рекреації» можуть допомогти людині відновити внутрішню гармонію, знизити рівень стресу, відчуття тривоги, змінити ставлення до травматичного досвіду, покращити фізичне та психологічне здоров’я, також допомогти організму самому відновити порушену рівновагу. Один із найсерйозніших викликів, з яким стикаються ветерани війни, військової служби та військовослужбовці - це розгубленість та відірваність від того контексту, в якому вони раніше жили. Відпочиваючі походи на природу не високої категорії складності (піші, вело або водні) та прогулянки дають можливість побути серед своїх, набратись душевних та емоційних сил, відпочити, щоб адаптуватись до оточення, з’являється надія, що люди, які познайомляться у походах, будуть далі спілкуватися, адже соціальна ізоляція - це також руйнівний фактор для особистості, які потрібно здолати.
Ключові слова: депресія
посттравматичний стресовий розлад
військовослужбовці
психологічна допомога
природотерапія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21825
Розташовується у зібраннях:Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zaika_ VM_Pilotnyy_proekt.pdf98,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.