Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22005
Назва: Дослідження здорового способу життя серед студентів медиків в умовах воєнного часу
Автори: Приліпка, Катерина Олегівна
Герасименко, Лариса Олександрівна
Іщейкіна, Юлія Олексіївна
Дата публікації: 20-жов-2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Приліпка К. О. Дослідження здорового способу життя серед студентів медиків в умовах воєнного часу / К. О. Приліпка, Л. О. Герасименко, Ю. О. Іщейкіна // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19–20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 126–128.
Короткий огляд (реферат): Сьогодні ЗСЖ, відмова від шкідливих звичок, раціональне харчування, рухова активність та загартовування організму є чи не найбіш часто обговорюваними питаннями. Досить часто навчання та дозвілля студентів проходить в умовах навчального навантаження, зниженої рухової активності, впливом стресових ситуацій, нераціонального харчування, недотриманням режиму дня та відпочинку. Також проблемою залишається створення мотивації студентів до здорового способу життя. Основними сучасними чинниками ризику для здоров'я у молодому віці є: нераціональне харчування та гіподинамія, психоемоційні, щодо шкідливих звичок, то вони спричиняють передчасну смерть, безвідповідальне статеве життя шкодить репродуктивній функції. дослідивши показники та чинники, які формують мотивацію для ЗСЖ серед студентів медиків, можна відмітити, що у обох групах відмічається порушення принципів ЗСЖ, через наявність шкідливих звичок, нераціонального харчування, введення способу життя, який має негативні Наслідки до власного здоров'я та більшість хотіли б оптимізувати свій режим дня та рухову активність.Тому важливо створювати програми по інформаційно- освітній роботі із ЗСЖ, підвищувати мотивацію серед студентів, приділяти більше уваги із роз'яснення про важливість здоров'я саме у молодому віці.
Ключові слова: здоровий спосіб життя
шкідливі звички
раціональне харчування
загартовування
гіподинамія
вплив чинників
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22005
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини
Наукові праці. Кафедра гігієни та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doslidzshenny_zdorovogo_sposobu_zshyttya_sered_studentiv.pdf1,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.