Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22076
Назва: | Особливості впливу харчових добавок на морфофункціональні характеристики селезінки |
Автори: | Мамай, Олександр Володимирович Білаш, Сергій Михайлович |
Дата публікації: | 2023 |
Видавець: | Полтавський державний медичний університет |
Бібліографічний опис: | Мамай О. В. Особливості впливу харчових добавок на морфофункціональні характеристики селезінки / О. В. Мамай, С. М. Білаш // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19–20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 104–106. |
Короткий огляд (реферат): | На даний час селезінка вавжається одним з найголовніших органів імунної системи, оскільки вона залучена до основних процесів імунних реакцій на дію різних чинників, з проходженням процесів антигензалежної стимуляції лімфоцитів. Як виявилось, селезінку можуть розглядати у структурі синдромів інших захворювань, де основними клінічними проявами вважаються аспленія, спленомегалія та гіперспленізм, що говорить про вагому роль селезінки не лише в процесах імунної регуляції, а й підтримці гомеостазу організму, шляхом участі у кровотворенні та реакції організму на стрес. Захворювання селезінки займають важливу місце серед захворювань внутрішніх органів людини. У якості провідного органу формування імунітету та імунологічного статусу людини, проблематика цього питання, привернула багато уваги. |
Ключові слова: | харчові добавки селезінка |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22076 |
Розташовується у зібраннях: | Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Mamai_Osoblyvosti_vplyvu.pdf | 176,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.