Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22076
Назва: Особливості впливу харчових добавок на морфофункціональні характеристики селезінки
Автори: Мамай, Олександр Володимирович
Білаш, Сергій Михайлович
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Мамай О. В. Особливості впливу харчових добавок на морфофункціональні характеристики селезінки / О. В. Мамай, С. М. Білаш // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19–20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 104–106.
Короткий огляд (реферат): На даний час селезінка вавжається одним з найголовніших органів імунної системи, оскільки вона залучена до основних процесів імунних реакцій на дію різних чинників, з проходженням процесів антигензалежної стимуляції лімфоцитів. Як виявилось, селезінку можуть розглядати у структурі синдромів інших захворювань, де основними клінічними проявами вважаються аспленія, спленомегалія та гіперспленізм, що говорить про вагому роль селезінки не лише в процесах імунної регуляції, а й підтримці гомеостазу організму, шляхом участі у кровотворенні та реакції організму на стрес. Захворювання селезінки займають важливу місце серед захворювань внутрішніх органів людини. У якості провідного органу формування імунітету та імунологічного статусу людини, проблематика цього питання, привернула багато уваги.
Ключові слова: харчові добавки
селезінка
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22076
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини
Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mamai_Osoblyvosti_vplyvu.pdf176,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.