Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22076
Title: Особливості впливу харчових добавок на морфофункціональні характеристики селезінки
Authors: Мамай, Олександр Володимирович
Білаш, Сергій Михайлович
Issue Date: 2023
Publisher: Полтавський державний медичний університет
Citation: Мамай О. В. Особливості впливу харчових добавок на морфофункціональні характеристики селезінки / О. В. Мамай, С. М. Білаш // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19–20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 104–106.
Abstract: На даний час селезінка вавжається одним з найголовніших органів імунної системи, оскільки вона залучена до основних процесів імунних реакцій на дію різних чинників, з проходженням процесів антигензалежної стимуляції лімфоцитів. Як виявилось, селезінку можуть розглядати у структурі синдромів інших захворювань, де основними клінічними проявами вважаються аспленія, спленомегалія та гіперспленізм, що говорить про вагому роль селезінки не лише в процесах імунної регуляції, а й підтримці гомеостазу організму, шляхом участі у кровотворенні та реакції організму на стрес. Захворювання селезінки займають важливу місце серед захворювань внутрішніх органів людини. У якості провідного органу формування імунітету та імунологічного статусу людини, проблематика цього питання, привернула багато уваги.
Keywords: харчові добавки
селезінка
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22076
Appears in Collections:Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини
Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mamai_Osoblyvosti_vplyvu.pdf176,53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.