Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22081
Назва: Отоларингологічні питання медичної реабілітації військових з мінно-вибуховою травмою
Автори: Петрук, Л. Г.
Богданов, К. Г.
Богданов, В. К.
Петрук, Л. О.
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Отоларингологічні питання медичної реабілітації військових з мінно-вибуховою травмою / Л. Г. Петрук, К. Г. Богданов, В. К. Богданов, Л. О. Петрук // Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи, м. Полтава, 8 вересня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 118–120.
Короткий огляд (реферат): З початку повномасштабної воєнної агресії РФ проти України значно зросла кількість осіб з мінно-вибуховою травмою (МВТ) в порівнянні з періодом проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на Сході України. В той час співвідношення постраждалих військослужбовців та цивільних осіб за деякими даними становило 3:1. Зараз це співвідношення, із зрозумілих причин, змінилося у бік більшої кількості постраждалих військослужбовців. МВТ — це вогнепальна поєднана травма (політравма), що виникає в людини внаслідок імпульсного впливу комплексу вражаючих факторів вибуху мінних боєприпасів. Одним з факторів ураження при МВТ є акубаротравма.
Ключові слова: медична реабілітація
мінно-вибухова травма
акубаротравма
війна
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22081
Розташовується у зібраннях:Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Petruk_LH_Otolarynholohichni_pytannya_medychnoyi_reabilitatsiyi.pdf99,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.