Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22097
Назва: Реабілітація хворих після бойових травм носа та верхньощелепних пазух
Автори: Чернишева, І. Е.
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Чернишева І. Е. Реабілітація хворих після бойових травм носа та верхньощелепних пазух / І. Е. Чернишева // Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи, м. Полтава, 8 вересня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 147–148.
Короткий огляд (реферат): Бойові травми носа та біляносових пазух найчастіше мають мінно-вибухове походження і супроводжуються осколковими пораненнями м’яких тканин обличчя та порушенням цілісності кісткових структур. Такі хворі вимагають хірургічного ліування. Після отримання травми виконується зупинка носової кровотечі та хірургічна обробка рани. На госпітальному етапі видаляються сторонні тіла та виконується репозиція та фіксація кісткових відламків верхньощелепної пазухи та відновлення дефектів м’яких тканин.
Ключові слова: травми носа
реабілітація
післяопераційний період
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22097
Розташовується у зібраннях:Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chernysheva_IE_Reabilitatsiya_khvorykh_pislya_boyovykh_travm_nosa.pdf77,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.