Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22720
Назва: Шляхи розвитку громадського здоров’я
Автори: Плужнікова, Тетяна Владиславівна
Костріков, Анатолій Васильович
Харченко, Світлана Володимирівна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Плужнікова Т. В. Шляхи розвитку громадського здоров’я / Т. В. Плужнікова, А. В. Костріков, С. В. Харченко // Матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Полтавські дні громадського здоров’я», м. Полтава, 26 травня 2023 р. / ПДМУ ; ред. кол. : В. М. Ждан, В. П. Лисак, І. А. Голованова [та ін.]. – Полтава, 2023. С. 24–29.
Короткий огляд (реферат): Кожна людина, у світі заслуговує на те, щоб прожити довге життя та бути здоровою. Громадське здоров'я направлене на вивчення і розробку стратегічних, тактичних, організаційних і медико-соціальних пропозицій, спрямованих на охорону та підвищення рівня здоров'я населення та якості медичної допомоги. У центрі уваги громадського здоров’я є поліпшення здоров’я та якості життя шляхом профілактики і лікування захворювань та інших фізичних і психічних станів. Система громадського здоров’я представляє собою комплекс інструментів, процедур та заходів, що реалізуються державними та недержавними інституціями для зміцнення здоров’я населення, попередження захворювань, збільшення тривалості активного та працездатного віку та заохочення до здорового способу життя шляхом об’єднаних зусиль усього суспільства.
Ключові слова: громадське здоров'я
охорона та підвищення рівня здоров'я
поліпшення якості життя
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22720
Розташовується у зібраннях:Полтавські дні громадського здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shliakhy_rozvytku.pdf244,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.