Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22747
Назва: Вплив психоемоційного стану на перебіг захворювань слизової оболонки порожнини рота
Автори: Мунтян, О. В.
Мунтян, В. Л.
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Мунтян О. В. Вплив психоемоційного стану на перебіг захворювань слизової оболонки порожнини рота / О. В. Мунтян, В. Л. Мунтян // Матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Полтавські дні громадського здоров’я», м. Полтава, 26 травня 2023 р. / ПДМУ ; ред. кол. : В. М. Ждан, В. П. Лисак, І. А. Голованова [та ін.]. – Полтава, 2023. – С. 72–74.
Короткий огляд (реферат): Останнім часом в Україні у зв'язку з бойовими діями відбулись значні зміни соціально – побутових умов життя серед населення країни, особливо це вплинуло на якість життя внутрішньо переміщених осіб та осіб які перебувають на окупованих територіях. Серед населення збільшилась частота тривожних та депресивних станів, що в свою чергу призводить до виникнення та загострення загально - соматичної патології. Потрібно пам'ятати, що загострення соматичного захворювання у поєднанні з тривожним або депресивним станом пацієнтів значно ускладнює перебіг стоматологічної патології, особливо впливає на перебіг захворювань слизової оболонки порожнини рота : червоного плоского лишаю, ексфоліативного хейліту, глосодинії та інших захворювань.
Ключові слова: тривожні та депресивні стани
соматична патологія
слизова оболонка порожнини рота
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22747
Розташовується у зібраннях:Полтавські дні громадського здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Muntian_Vplyv_psykhoemotsiinoho_stanu.pdf452,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.