Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22917
Назва: Спосіб прогнозування розвитку підвищеної маси тіла та ожиріння
Автори: Весніна, Людмила Едуардівна
Шевченко, Юлія Сергіївна
Мамонтова, Тетяна Василівна
Баранова, Алла Федорівна
Кайдашев, Ігор Петрович
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Спосіб прогнозування розвитку підвищеної маси тіла та ожиріння : реєстр №547/5/18 / Л. Е. Весніна, Ю. С. Шевченко, Т. В. Мамонтова, А. Ф. Баранова, І. П. Кайдашев // Перелік наукової (науково-технічної) продукції призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоровя. – 2019. – Вип 5. – С. 502–503.
Короткий огляд (реферат): Спосіб прогнозування розвитку підвищеної маси тіла та ожиріння включає оцінку у сироватці крові, яку беруть натщесерце, показників інсулінорезистентності і системного запалення. Оцінюють вуглеводний обмін за концентрацією глюкози та інсуліну, розраховують індекс інсулінорезистентності HOMA-IR. Наявність хронічного системного запалення визначають за рівнем церулоплазміну. Рівень нейропептида Агоуті-пов’язаного протеїну - AgRP в сироватці крові досліджують імуноферментним методом. За наявності ознак інсулінорезистентності за індексом HOMA-IR, системного запалення за підвищенням рівня церулоплазміна та збільшення рівня AgRP вище 9,79 пг/мл у досліджуваних прогнозують розвиток підвищення маси тіла та ожиріння.
Ключові слова: ожиріння
підвищена маса тіла
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22917
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра фізіології
Нововведення, технології (РКТ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vesnina.pdf274,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.