Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23076
Назва: Гігієнічна оцінка показників раціонального харчування у студентів медиків
Автори: Приліпка, Катерина Олегівна
Герасименко, Лариса Олександрівна
Іщейкіна, Юлія Олексіївна
Дата публікації: 16-жов-2023
Видавець: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Приліпка К. О. Гігієнічна оцінка показників раціонального харчування у студентів медиків / К. О. Приліпка, Л. О. Герасименко, Ю. О. Іщейкіна // Профілактична медицина України: проблеми та способи їх вирішення : матеріали наук.-практ. конф., присвяч.150-річному ювілею кафедри гігієни та екології № 1 ХНМУ, м. Харків, 16 жовтня 2023 р. / ред. кол. : В. В. М’ясоєдов, В. О. Коробчанський, М. Г. Щербань, О. І. Герасименко. – Харків : ХНМУ, 2023. – С.75–78.
Короткий огляд (реферат): Сучасна молодь – це майбутнє, від якого залежатиме розвиток та процвітання країни. Серед студентів харчування є одним із важливих аспектів здорового способу життя. Дотримуючись здорового способу життя, раціонально харчуючись, можна попередити ряд захворювань та уникнути передчасного старіння. Раціональне збалансоване харчування – це фізіологічно повноцінне харчування людини з урахуванням її статі, віку, характеру праці, кліматичних та географічних умов перебування, індивідуальних особливостей. Таке харчування передбачає своєчасне постачання організму їжею, що містить поживні речовини – білки, жири, вуглеводи, вітаміни, макро – та мікроелементи, які людина повинна одержувати в оптимальній для організму кількості та в певних спів відношеннях, що забезпечує нормальне функціонування всіх органів і систем. Дотримання режиму харчування забезпечує ритмічну роботу системи травлення, нормальне засвоєння їжі та правильний обмін речовин.
Ключові слова: студенти медики
внутрішньо переміщені студенти
раціональне харчування
харчова поведінка
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23076
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гігієни та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gigienichna_otsinka_pokaznykiv_ratsionalnogo_harchuvannya_u_studentiv_medykiv.pdf230,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.