Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23351
Назва: Молекулярно-генетичні методи діагностики
Автори: Герілович, Антон Павлович
Єрошенко, Галина Анатоліївна
Коровін, Ігор Вікторович
Кінаш, Оксана В'ячеславівна
Герілович, Ірина Олександрівна
Родина, Наталія Сергіївна
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Молекулярно-генетичні методи діагностики : навч. посіб. / А. П. Герілович, Г. А. Єрошенко, І. В. Коровін [та ін.]. – Полтава, 2022. – 148 с.
Короткий огляд (реферат): Представлений посібник містить опис основних молекулярно-генетичних методів у системі лабораторної діагностики інфекційних та інвазійних хвороб людей і тварин, методології розробки методик на основі полімеразної ланцюгової реакції – основного методу генодіагностики інфекційних, інвазійних і спадкових захворювань, напрацювання матеріалу для проведення поглиблених досліджень з гено-, патотипування та поглибленої диференціації мікро- та макроорганізмів. Наведено основні відомості щодо будови нуклеїнових кислот, генів і геномів мікроорганізмів, висвітлено біофізичні механізми полімеразної ланцюгової реакції, її основних модифікацій, інших ампліфікаційних та неампліфікаційних методів виявлення геномів збудників інфекційних хвороб. Описані методології гено- та патотипування патогенів тварин за секвенуванням (класичним та нового покоління, NGS) і філогенетичним аналізом послідовностей їх генетичного матеріалу. Представлений посібник має теоретичне та практичнезначення для широкого кола спеціалістів. Він може бути використаний при викладанні освітніх компонент «біологія» та «лабораторна діагностика» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня та освітньої компоненти «біологія» на третьому (освітньо-науковому) рівні.
Ключові слова: біологія
лабораторна діагностика
молекулярно-генетичні методи
будова нуклеїнових кислот
діагностика інфекційних та інвазійних хвороб
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23351
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Molekulyarno_henetychni_ metody_ diahnostyky.pdf2,82 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.