Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5538
Title: Спосіб лікування ентеральної недостатності у дітей з гострою кишковою непрохідністю та розповсюдженим перитонітом
Authors: Момотов, Олександр Григорійович
Гриценко, Євген Миколайович
Issue Date: 2007
Publisher: ДУ "Український центр наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи МОЗ України"
Citation: Спосіб лікування ентеральної недостатності у дітей з гострою кишковою непрохідністю та розповсюдженим перитонітом: реєстр № 245/27/07 / О. Г. Момотов, Є. М. Гриценко // Реєстр галузевих нововведень. – 2007. – Вип. 26 – 27. – С. 151.
Abstract: Під час операції з приводу гострої кишкової непрохідності чи розповсюдженого перитоніту у дітей виконують інтубацію тонкої кишки одним з відомих методів (трансанально, назоінтестинально або через стому). В післяопераційному періоді виконують кишковий лаваж, ентеросорбцію, селективну деконтамінацію кишечника. Кишковий лаваж здійснюють введенням в кишковий зонд шприцом Жане 2% розчину натрію хлориду фракційно з видаленням його з просвіту кишечника шприцом Жане чи самопливом. Розчин для кишкового лаважу розраховують в добовій дозі 50 мл/кг. Потім виконують ентеросорбцію введенням в кишковий зонд сорбенту „Ентеросгель” з розрахунку 0,5 г/кг. Безпосередньо перед введенням препарат розводять фізіологічним розчином до отримання 10% однорідного гідрогелю. Термін внутрішньокишкової експозиції становить 1 годину. Після видалення сорбенту з просвіту кишечника проводять селективну деконтамінацію кишечника розчинами цефтріаксону із розрахунку 50 мг/кг маси тіла на добу та метрогілу із розрахунку 7,5 мг/кг маси тіла на добу. Термін внутрішньокишкової експозиції становить 1 годину. Процедури виконують 3-4 рази на добу до відновлення ефективної перистальтики, покращення стану хворого, під контролем показників ендогенної інтоксикації.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5538
Appears in Collections:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра хірургії № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
NSposibLikuvannyaEnteralnoi.PDF210,99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.