Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6805
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБілаш, Сергій Михайлович-
dc.contributor.authorБорута, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorСтарченко, Іван Іванович-
dc.contributor.authorЄрошенко, Галина Анатоліївна-
dc.contributor.authorЛисаченко, Ольга Дмитрівна-
dc.contributor.authorБилаш, Сергей Михайлович-
dc.contributor.authorБорута, Наталия Владимировна-
dc.contributor.authorСтарченко, Иван Иванович-
dc.contributor.authorЕрошенко, Галина Анатольевна-
dc.contributor.authorЛисаченко, Ольга Дмитриевна-
dc.contributor.authorBilash, S. M.-
dc.contributor.authorBoruta, N. V.-
dc.contributor.authorStarchenko, I. I.-
dc.contributor.authorEroshenko, G. A.-
dc.contributor.authorLysachenko, O. D.-
dc.date.accessioned2018-03-16T09:53:06Z-
dc.date.available2018-03-16T09:53:06Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationВуглеводна специфічність клітинних елементів еритробластного острівця червоного кісткового мозку у щурів при моделюванні експериментального запалення / С. М. Білаш, Н. В. Борута, І. І. Старченко [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Вип. 1, Т. 1 (142) – С. 261–264.uk_UA
dc.identifier.otherDOI 10.29254/2077-4214-2018-1-1-142-261-264-
dc.identifier.otherУДК 611.018.46:(612.08:599.323.4)-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6805-
dc.description.abstractОсновою методу дослідження вуглеводної специфічності є застосування лектинів, що дозволяє деталізувати морфофункціональні зміни в структурних елементах у щурів в умовах експериментального запалення, за рахунок зв’язування лектинів з глюкоконьюгатами які знаходяться на поверхні клітин. Доведено, що вуглеводні залишки, на клітинних елементах еритробластного острівця, періодично змінюють інтенсивність накопичення рецепторів до того чи іншого лектину, визначають різні функції одного і того ж лектину або системи лектинів.; В основе метода исследования углеводной специфичности применяют лектины, которые позволяют детализировать морфофункциональные изменения в структурных элементах у крыс в условиях экспериментального воспаления, за счет связывания лектинов с глюкоконьюгатами которые в свою очередь находятся на поверхности клеток. Доказано, что углеводные остатки, на клеточных элементах эритробластного островка, периодически меняют интенсивность накопления рецепторов к тому или иному лектину, определяют различные функции одного и того же лектина или системы лектинов.; The purpose of the work was to determine the receptors – glycopolymers of plant origin in the cellular elements of the erythroblast islet of a red bone marrow in rats when modeling an aseptic inflammation.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectекспериментальне запаленняuk_UA
dc.subjectеритробластний острівецьuk_UA
dc.subjectвуглеводні залишкиuk_UA
dc.subjectлектиниuk_UA
dc.subjectэкспериментальное воспалениеuk_UA
dc.subjectэритробластный островокuk_UA
dc.subjectуглеводные остаткиuk_UA
dc.subjectлектиныuk_UA
dc.subjectexperimental inflammationuk_UA
dc.subjecterythroblast isletuk_UA
dc.subjectcarbohydrate residuesuk_UA
dc.subjectlectinsuk_UA
dc.titleВуглеводна специфічність клітинних елементів еритробластного острівця червоного кісткового мозку у щурів при моделюванні експериментального запаленняuk_UA
dc.title.alternativeУглеводная специфичность клеточных элементов эритробластного островка красного костного мозга у крыс при моделировании экспериментального воспаленияuk_UA
dc.title.alternativeCarbohydrate specificity of cellular elements of the red bone erythroblast islet in rats when modeling experimental inflammationuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біології
Наукові праці. Кафедра гістології, цитології та ембріології
Вісник проблем біології і медицини, Випуск 1, Том 1 (142)
Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vuhlevodna_spetsyfichnist_klitynnykh.pdf2,09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.