Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6934
Title: | Оцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показниками |
Other Titles: | Assessment of the quality and safety of honey according to the organoleptic and physico-chemical parameters Оценка качества и безопасности меда по органолептическим и физико-химическим показателям |
Authors: | Іващенко, Олена Дмитрівна Нікозять, Юлія Борисівна Назаренко, Ельвіра Анатоліївна Конєва, Юлія Володимирівна Похитон, Олег Олександрович Ivaschenko, O. Nikozyat, Yu. Nazarenko, E. Konyeva, Yu. Pokhyton, O. Иващенко, Елена Дмитриевна Никозять, Юлия Борисовна Назаренко, Эльвира Анатольевна Конева, Юлия Владимировна Похитон, Олег Александрович |
Issue Date: | 18-Mar-2015 |
Publisher: | ПУЕТ |
Citation: | Оцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показниками / О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Е. А. Назаренко [та ін.] // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали IІ міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2015. – Полтава : ПУЕТ, 2015. – С. 254–256. |
Abstract: | Мед має масу корисних властивостей, але в деяких випадках він може принести шкоду здоров’ю людини. Цінні властивості меду зумовлені його складом: крім цукрів (глюкози і фруктози) і води мед містить масу необхідних людині мікроелементів (залізо, йод, магній, калій, кальцій та інші), а також вітаміни, які є біогенними стимуляторами. Але при нагріванні вище 60ºС, мед втрачає абсолютно всі свої корисні якості і може навіть викликати отруєння, бо за таких умов в ньому утворюється оксиметилфурфурол –дуже отруйна речовина. Крім цього, для деяких людей мед та інші продукти бджільництва є алергенами, здатними викликати напад бронхіальної астми, загострення шкірних захворювань, навіть анафілактичний шок. Мед досить дорогий продукт, і тому його часто фальсифікують, додаючи цукор, воду і т. д |
Keywords: | мед вологість декстрини крохмаль honey humidity dextrins starch мед влажность декстрины крахмал |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6934 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра хімії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ivashchenko_Otsinka_yakosti_medu.pdf | 289,54 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.