Інтелектуальна власність. Кафедра біологічної та біоорганічної хімії
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Інтелектуальна власність. Кафедра біологічної та біоорганічної хімії за Автор "Bilets, М. V."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Спосіб визначення маркера системного запалення шляхом оцінки макрофагальної реакції жирової тканини(ДП “Український інститут промислової власності”, 2015) Тарасенко, Лідія Мусіївна; Омельченко, Олександр Євгенійович; Білець, Марина Володимирівна; Цубер, Вікторія Юріївна; Тарасенко, Лидия Моисеевна; Омельченко, Александр Евгеньевич; Билец, Марина Владимировна; Цубер, Виктория Юрьевна; Tarasenko, L. M.; Omelchenko, А. Е.; Bilets, М. V.; Tsuber, V. Yu.Спосіб визначення маркера системного запалення шляхом оцінки макрофагальної реакції жирової тканини включає дослідження макрофагальної реакції в жировій тканині. Як маркер системного запалення в експерименті у щурів, які отримували висококалорійний раціон, визначають макрофагальну реакцію в епідидимальній жировій тканині, що відображає інтенсивність системного запалення, використовують кількість клітин макрофагів в одному полі зору.; Способ определения маркера системного воспаления путем оценки макрофагальной реакции жировой ткани включает исследования макрофагальной реакции в жировой ткани. Как маркер системного воспаления в эксперименте у крыс, получавших высококалорийный рацион, определяют макрофагальное реакцию в епидидимальний жировой ткани, отражающий интенсивность системного воспаления, используют количество клеток макрофагов в одном поле зрения.; A method of determining a marker of systemic inflammation by evaluating adipose tissue macrophage response includes macrophage response studies in adipose tissue. As a marker of systemic inflammation in the experiment in rats fed a high-calorie diet is determined in macrophage response epididimal adipose reflection intensity of systemic inflammation, macrophages are used the number of cells in one field of view.Документ Спосіб діагностики системного запалення низької інтенсивності(ДП “Український інститут інтелектуальної власност, 2018-03-19) Омельченко, Олександр Євгенійович; Омельченко, Александр Евгеньевич; Omelchenko, A. E.; Білець, Марина Володимирівна; Билец, Марина Владимировна; Bilets, М. V.; Весніна, Людмила Едуардівна; Веснина, Людмила Эдуардовна; Vesnina, L. E.; Мамонтова, Тетяна Василівна; Мамонтова, Татьяна Васильевна; Mamontova, T. V.Спосіб діагностики системного запалення низької інтенсивності включає кількісне визначення макрофагів в жировій тканині, які відрізняється тим, що як діагностичний критерій системного запалення низької інтенсивності використовують не тільки макрофагальну інфільтрацію жирової тканини, але і інтегральний показник системного запалення та функціональної активності макрофагів – вміст – ІЛ-1β в сироватці крові.Способ диагностики системного воспаления низкой интенсивности включает количественное определение макрофагов в жировой ткани, которые отличается тем, что как диагностический критерий системного воспаления низкой интенсивности используют не только макрофагальное инфильтрацию жировой ткани, но и интегральный показатель системного воспаления и функциональной активности макрофагов - содержание - ИЛ-1β в сыворотке крови.A method for the diagnosis of low-intensity systemic inflammation includes the quantitative determination of macrophages in adipose tissue, which is characterized in that as a diagnostic criterion for low-intensity systemic inflammation, not only macrophage adipose tissue infiltration is used, but also an integral indicator of systemic inflammation and functional activity of macrophages - content - IL-1β in blood serum.Документ Спосіб моделювання виразок шлунка(ДП “Український інститут промислової власності”, 2015) Тарасенко, Лідія Мусіївна; Омельченко, Олександр Євгенійович; Білець, Марина Володимирівна; Цубер, Вікторія Юріївна; Мартинова, Світлана Миколаївна; Тарасенко, Лидия Моисеевна; Омельченко, Александр Евгеньевич; Билец, Марина Владимировна; Цубер, Виктория Юрьевна; Мартынова, Светлана Николаевна; Tarasenko, L. M.; Omelchenko, А. Е.; Bilets, М. V.; Tsuber, V. Yu.; Martynova, S. M.Спосіб моделювання виразок шлунка, що включає введення в організм тварин у складі висококалорійного раціону надлишку жирів та вуглеводів протягом тривалого часу, який відрізняється тим, що застосовується дієта з додаванням у стандартний раціон згущеного молока, соняшникової олії та крохмалю протягом 90 днів.; Способ моделирования язв желудка включает введение в организм животных в составе высококалорийного рациона избытка жиров и углеводов в течение длительного времени. Применяют диету с добавлением в стандартный рацион сгущенного молока, подсолнечного масла и крахмала в течение 90 дней.; Method of simulation of gastric ulcers comprising administering to the animal a diet consisting of high excess fats and carbohydrates for long. Apply diet with the addition of a standard ration of condensed milk, vegetable oil and starch for 90 days.Документ Спосіб моделювання підвищеної чутливості щурів до хронічного стресу(Державна служба інтелектуальної власності України, ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2018) Білець, Марина Володимирівна; Омельченко, Олександр Євгенійович; Весніна, Людмила Едуардівна; Мамонтова, Тетяна Василівна; Билец, Марина Владимировна; Омельченко, Александр Евгеньевич; Веснина, Людмила Эдуардовна; Мамонтова, Татьяна Васильевна; Bilets, М. V.; Omelchenko, A. E.; Vesnina, L. E.; Mamontova, T. V.Спосіб моделювання підвищеної чутливості щурів до хронічного стресу, що включає застосування іммобілізації тварин, який відрізняється тим, що додатково в харчовий раціон вводиться надлишок насичених жирів тваринного походження. Способ моделирования повышенной чувствительности крыс к хроническому стрессу, включающий применение иммобилизации животных, который отличается тем, что дополнительно в пищевой рацион вводится избыток насыщенных жиров животного происхождения. A method for modeling the increased sensitivity of rats to chronic stress, including the use of animal immobilization, which is characterized in that an excess of saturated animal fats is introduced into the diet