Перегляд за Автор "Bernal, W."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Практичні настанови Європейської асоціації клінічного харчування та метаболізму (ESPEN). Клінічне харчування при захворюваннях печінки(ТОВ «ВІТ-А-ПОЛ», 2021) Bischoff, S. C.; Bernal, W.; Dasarathy, S.; Merli, M.; Plank, L. D.; Schuütz, T.; Plauth, M.; Skrypnyk, I.; Shvets, O.; Скрипник, Ігор МиколайовичПрактичні настанови ґрунтуються на чинних Наукових настановах ESPEN з клінічного харчування при захворюваннях печінки. Їх було скорочено та перетворено на блок-схеми для зручнішого використання в клінічній практиці. Настанови призначені для професіоналів (лікарів, дієтологів, нутриціологів та медичних сестер), які працюють з пацієнтами з хронічними захворюваннями печінки. Загалом представлено 103 твердження та рекомендації з короткими коментарями щодо харчового та метаболічного ведення пацієнтів з: 1) гострою печінковою недостатністю, 2) алкогольним стеатогепатитом, 3) неалкогольною жировою хворобою печінки, 4) цирозом печінки, 5) після операції/трансплантації печінки. Рекомендаціям, пов’язаним із захворюванням, передують загальні рекомендації щодо діагностики стану харчування пацієнтів із захворюваннями печінки та ускладнень, пов’язаних з лікувальним харчуванням.Документ Практичні настанови Європейської асоціації клінічного харчування та метаболізму (ESPEN). Клінічне харчування при захворюваннях печінки* Частина 2(ТОВ «ВІТ-А-ПОЛ», 2021) Bischoff, S. C.; Bernal, W.; Dasarathy, S.; Merli, M.; Plank, L. D.; Schuütz, T.; Plauth, M.; Skrypnyk, I.; Shvets, O.; Скрипник, Ігор МиколайовичПрактичні настанови ґрунтуються на чинних Наукових настановах ESPEN з клінічного харчування при захворюваннях печінки. Їх було скорочено та перетворено на блок-схеми для зручнішого використання в клінічній практиці. Настанови призначені для професіоналів (лікарів, дієтологів, нутриціологів та медичних сестер), які працюють з пацієнтами з хронічними захворюваннями печінки. Загалом пред- ставлено 103 твердження та рекомендації з короткими коментарями щодо харчового та метаболічного ведення пацієнтів з: 1) гострою печінковою недостатністю, 2) алкогольним стеатогепатитом, 3) неалко- гольною жировою хворобою печінки, 4) цирозом печінки, 5) після операції/трансплантації печінки. Рекомендаціям, пов’язаним із захворюванням, передують загальні рекомендації щодо діагностики стану харчування пацієнтів із захворюваннями печінки та ускладнень, пов’язаних з лікувальним харчуванням.