Перегляд за Автор "Kalashnyk, K."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба(ПУЕТ, 2014-03-18) Іващенко, Олена Дмитрівна; Копанцева, Лариса Миколаївна; Калашник, Костянтин Юрійович; Ivaschenko, O.; Kopantseva, L.; Kalashnyk, K.; Иващенко, Елена Дмитриевна; Копанцева, Лариса Николаевна; Калашник, Константин ЮрьевичХліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктами