Перегляд за Автор "Kopantseva, L."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Визначення фізико-хімічних показників якості оливок зелених без кісточки(Полтавский університет економіки і торгівлі, 2016-03-16) Копанцева, Лариса Миколаївна; Коваленко, Євген Олексійович; Kopantseva, L.; Kovalenko, Y.; Копанцева, Лариса Николаевна; Коваленко, Евгений АлексеевичНа ринку України представлений широкий асортимент імпортних маслин консервованих. Країни-виробники виготовляють їх за власними стандартами, які не завжди відповідають вітчизняним. Тому необхідно перевіряти якість маслин, їхню безпечність для споживачів, адже цей корисний продукт споживають різні верстви населення, в тому числі вагітні жінки та молодь.Документ Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості вершкового масла(2014-03-18) Іващенко, Олена Дмитрівна; Копанцева, Лариса Миколаївна; Ярова, Анастасія Петрівна; Ivaschenko, O.; Kopantseva, L.; Yarova, A.; Иващенко, Елена Дмитриевна; Копанцева, Лариса Николаевна; Яровая, Анастасия ПетровнаЗараз на прилавках наших магазинів багато фальсифікованих продуктів. А вершкове масло, як відомо, широко вживане у нашому суспільстві. Даний продукт містить багато корисних речовин, які потрібні людям різного віку. Тому, дослідження з якості вершкового масла важливі є нагальною проблемою, адже перш за все споживачі повинні купувати якісний продукт і не хвилюватися за своє здоров’я.Документ Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба(ПУЕТ, 2014-03-18) Іващенко, Олена Дмитрівна; Копанцева, Лариса Миколаївна; Калашник, Костянтин Юрійович; Ivaschenko, O.; Kopantseva, L.; Kalashnyk, K.; Иващенко, Елена Дмитриевна; Копанцева, Лариса Николаевна; Калашник, Константин ЮрьевичХліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктамиДокумент Дослідження за фізико-хімічними показниками йогуртів вітчизняних виробників(Полтавский університет економіки і торгівлі, 2016-03-16) Копанцева, Лариса Миколаївна; Папеян, Карен Арсенович; Kopantseva, L.; Papeyan, K.; Копанцева, Лариса Николаевна; Папеян, Карен АрсеновичЙогурт за останні роки набув величезної популярності в усьому світі. Високий вміст поживних речовин зумовлюють надзвичайну корисність йогуртів з точки зору раціонального харчування. Але далеко не всі йогурти є корисними. Все залежить від його складу, в якому головними складовими повинні бути молоко і особливі йогуртові бактерії. Без цих бактерій вся корисність йогурту зводиться до нуля, він просто перетворюється на звичайний смачний десерт. Також далеко не всі виробники при виробництві цього продукту дотримуються норм, а це, в свою чергу, призводить до погіршення якості. Отже, ми повинні знати, що нам пропонують українські виробники йогурту. Мета дослідження: встановлення якості йогуртів вітчизняних виробників.Документ Методичне забезпечення хімічних навчальних дисциплін для професійної підготовки іноземних студентів(2021-02) Копанцева, Лариса Миколаївна; Kopantseva, L.У зв’язку з тенденцією до збільшення кількості іноземних студентів в нашій країні, важливою постає проблема оптимізації навчального процесу і підвищення якості медичних кадрів. Отже, поєднання сучасних технологій навчального процесу та традиційних форм і методів організації навчання іноземних громадян є запорукою досягнення мети отримання якісної освіти для іноземних громадян, які прагнуть здобути фахову освіту в Україні. Враховуючи труднощі в засвоєнні студентами навчального матеріалу, пов’язані з наявністю мовного бар’єра, недостатнім забезпеченням навчальною літературою, недостатнім рівнем початкової підготовки на батьківщині, особливу увагу спрямовано на вдосконалення процесу отримання і засвоєння знань, формування практичних вмінь і навичок. Для вирішення цих проблем колективом кафедри розроблена методична розробка - робочий зошит з дисципліни «Медична хімія» для студентів міжнародного факультету (російською та англійською мовами навчання). Він призначений для підготовки студентів до практичних занять під час самостійної роботи в умовах навчального процесу.