Перегляд за Автор "Mygolenko, A. I."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Екстракт brassica oleracea як антиоксидантний засіб при навантаженні організму ітрієм(Українська медична стоматологічна академія, 2018) Perchyk, O. I.; Mygolenko, A. I.; Devyatkina, T. O.; Devyatkina, N. M.; Дев'яткіна, Наталія Миколаївна; Дев'яткіна, Тетяна ОлексіївнаВідомо, що флавоноїди – це велика група поліфенольних сполук, які містяться в рослинах, і виявляють високу фармакологічну активність. Увагу привертає комплекс флавоноїдів капусти броколі, що має антиоксидантні, проти-запальні, протиракові та нейропротективні властивості; справляє коронаропротективну та гіполіпідемічну дію. Його доцільно призначати для зменшення оксидативного стресу, зокрема, викликаного солями важких металів або рідкоземельними елементами, наприклад ітрієм, сполуки якого широко використовують у промисловості.