Перегляд за Автор "Nikozyat, Yu."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Оцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показниками(ПУЕТ, 2015-03-18) Іващенко, Олена Дмитрівна; Нікозять, Юлія Борисівна; Назаренко, Ельвіра Анатоліївна; Конєва, Юлія Володимирівна; Похитон, Олег Олександрович; Ivaschenko, O.; Nikozyat, Yu.; Nazarenko, E.; Konyeva, Yu.; Pokhyton, O.; Иващенко, Елена Дмитриевна; Никозять, Юлия Борисовна; Назаренко, Эльвира Анатольевна; Конева, Юлия Владимировна; Похитон, Олег АлександровичМед має масу корисних властивостей, але в деяких випадках він може принести шкоду здоров’ю людини. Цінні властивості меду зумовлені його складом: крім цукрів (глюкози і фруктози) і води мед містить масу необхідних людині мікроелементів (залізо, йод, магній, калій, кальцій та інші), а також вітаміни, які є біогенними стимуляторами. Але при нагріванні вище 60ºС, мед втрачає абсолютно всі свої корисні якості і може навіть викликати отруєння, бо за таких умов в ньому утворюється оксиметилфурфурол –дуже отруйна речовина. Крім цього, для деяких людей мед та інші продукти бджільництва є алергенами, здатними викликати напад бронхіальної астми, загострення шкірних захворювань, навіть анафілактичний шок. Мед досить дорогий продукт, і тому його часто фальсифікують, додаючи цукор, воду і т. д