Перегляд за Автор "Ryabenko, Y. R."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром(Полтавський університет економіки і торгівлі, 2016-03-16) Назаренко, Ельвіра Анатоліївна; Іващенко, Олена Дмитрівна; Нікозять, Юлія Борисівна; Рябенко, Єлизавета Романівна; Nazarenko, E. A.; Ivaschenko, O. D.; Nikozyat, Yu. B.; Ryabenko, Y. R.; Назаренко, Эльвира Анатольевна; Иващенко, Елена Дмитриевна; Никозять, Юлия Борисовна; Рябенко, Елизавета РомановнаЗгущене молоко (розмовні варіанти: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) – це концентрований висококалорійний молочний продукт, одержаний зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією. Ідея отримання молока, яке загущено, була запропонована у 1810 році французом Ніколя Аппером. З великої кількості солодощів згущене молоко, мабуть, сама корисне. Воно зберегло кальцій, молочний білок, в ньому не використовуються дріжджі, підсилювачі смаку або барвники, як у деяких інших солодощах (тістечка, цукерки, мармелад, цукерки тощо).Мінус згущеного молока в тому, що воно містить величезну кількість цукру. Продукт дуже жирний і калорійний – якщо ви з’їдаєте вміст банки за раз, то ваш організм поповниться аж на 1200 ккал. Це для дорослого дуже багато, а для дітей тим більше. Рада дієтологів – не вживайте згущене молоко, як самостійне ласощі. Краще використовувати його в комбінації з іншими продуктами – фруктами, ягодами або додавати в чай або каву. А щоб не втратити корисні властивості згущеного молока і не нашкодити своєму організму, потрібно вміти правильно вибирати цей продукт.