Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18578
Title: Особливості паренхіматозно-стромальних взаємин в печінці білих щурів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті
Authors: Мустафіна, Галія Міркатівна
Старченко, Іван Іванович
Кока, Володимир Миколайович
Issue Date: 2021
Publisher: Дніпропетровський державний медичний університет
Citation: Мустафіна Г. М. Особливості паренхіматозно-стромальних взаємин в печінці білих щурів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті / Г. М. Мустафіна, І. І. Старченко, В. М. Кока // Теорія та практика сучасної морфології : матеріали п’ятої Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Дніпро, Україна, 20–22 жовтня 2021 р. – Дніпро, 2021. – С. 96–97.
Abstract: Поодинокі наукові дослідження свідчать про те, що, окремі харчові добавки сприяють виникненню пухлин, алергічних реакцій, та інших неприємних наслідків. Відомо, що основним органом, який виконує функцію знешкодження токсичних речовин, яки потрапляють в організм з продуктами харчування, є печінка, яка окрім дезинтоксикаційної, у поєднаннні з іншими органами, виконує близько 500 окремих функцій. В теперішній час жоден штучний пристрій не здатен відтворити одночасно усі функції печінки. За результатами досліджень додавання в стандартний раціон лабораторних тварин комплексу харчових добавок протягом чотирьох тижнів призводить до дистрофічних змін гепатоцитів і явищ фіброзу в печінці.
Keywords: печінка
харчові добавки
експеримент
щури
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18578
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tezy_Pechinka.pdf637,37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.