Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19258
Title: | Морфологічні аспекти перебудови структурних компонентів ясен при дії на нихкомплексу хврчових добавок (анатомо-експериментальне дослідження) |
Authors: | Проніна, Олена Миколаївна Білаш, Сергій Михайлович Олексієнко, Владислав Віталійович |
Issue Date: | 19-May-2021 |
Publisher: | Полтавський державний медичний університет |
Citation: | Морфологічні аспекти перебудови структурних компонентів ясен при дії на нихкомплексу хврчових добавок (анатомо-експериментальне дослідження) / О. М. Проніна, С. М. Білаш, В. В. Олексієнко // Морфологічні аспекти сучасної медицини та стоматології : матеріали наук.-практ. конф., присвяченої 85-річчю з дня народження професора М. С. Скрипнікова у рамках святкування 100-річчя з дня заснування Полтавського державного медичного університету, м. Полтава, 19–20 травня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 74–75. |
Abstract: | У наш час, коли постійно зростає потреба у кількості продуктів харчування, виробники знаходить різні способи для прискорення виробництва і збільшення терміну зберігання продукції. У вирішенні цих завдань промисловцям допомагає застосування різних хімічних речовин. Їхня кількість у харчовій продукції строго регламентується як вітчизняним законодавством, так і міжнародним. Але, навіть за дотримання допустимого рівня харчових хімічних добавок у продуктах харчування, їх регулярне потрапляння в організм може сприяти появі алергічних реакцій, виникненню та розвитку патологічних змін органів та систем людського організму. |
Keywords: | морфологічні аспекти харчові добавки глутамат натрію |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19258 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією Морфологічні аспекти сучасної медицини та стоматології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Morfolohichni_aspekty.pdf | 50,9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.