Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21900
Назва: | Смак, смакова чутливість та їх зміни при користуванні стоматологічними протезами |
Автори: | Давиденко, Вадим Юрійович Нідзельський, Михайло Якович Давиденко, Ганна Миколаївна |
Дата публікації: | 2023 |
Видавець: | ПП «Астрая», Полтава |
Бібліографічний опис: | Давиденко В. Ю. Смак, смакова чутливість та їх зміни при користуванні стоматологічними протезами : монографія / В. Ю. Давиденко, М. Я. Нідзельський, Г. М. Давиденко. – Полтава : ПП «Астрая», 2023. – 163 с. |
Короткий огляд (реферат): | Монографія присвячена актуальній проблемі практичної стоматології – впливу стоматологічних протезів, конструкційних матеріалів на стан тканин порожнини рота та організм пацієнта в цілому, а безпосередньо – змінам смаку, смакової чутливості при користуванні знімними пластинковими протезами. У монографії на підставі проведених нами досліджень наведене теоретичне узагальнення і нове клініко-лабораторне вирішення актуального наукового завдання, яке полягає у оптимізації діагностичного процесу з встановлення змін смакової чутливості у період адаптації пацієнтів до знімних пластинкових протезів із акрилатів на основі даних про клініко-морфологічний стан смакових рецепторів, отриманих шляхом дослідження порогу смакової чутливості в різні терміни адаптації, та створення моделі пошкодження смакових рецепторів у щурів. Матеріал монографії розрахований на викладачів профільних кафедр закладів вищої медичної освіти, аспірантів, лікарів-інтернів, слухачів циклів підвищення кваліфікації, практичних лікарів-стоматологів. |
УДК: | 616.312-02:616.314-089.28/29 |
ISBN: | 978-617-8231-24-8 |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21900 |
Розташовується у зібраннях: | Навчально-методичні видання. Кафедра післядипломної освіти лікарів стоматологів-ортопедів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Davydenko_monography.pdf | 4,3 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.