Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21900
Title: Смак, смакова чутливість та їх зміни при користуванні стоматологічними протезами
Authors: Давиденко, Вадим Юрійович
Нідзельський, Михайло Якович
Давиденко, Ганна Миколаївна
Issue Date: 2023
Publisher: ПП «Астрая», Полтава
Citation: Давиденко В. Ю. Смак, смакова чутливість та їх зміни при користуванні стоматологічними протезами : монографія / В. Ю. Давиденко, М. Я. Нідзельський, Г. М. Давиденко. – Полтава : ПП «Астрая», 2023. – 163 с.
Abstract: Монографія присвячена актуальній проблемі практичної стоматології – впливу стоматологічних протезів, конструкційних матеріалів на стан тканин порожнини рота та організм пацієнта в цілому, а безпосередньо – змінам смаку, смакової чутливості при користуванні знімними пластинковими протезами. У монографії на підставі проведених нами досліджень наведене теоретичне узагальнення і нове клініко-лабораторне вирішення актуального наукового завдання, яке полягає у оптимізації діагностичного процесу з встановлення змін смакової чутливості у період адаптації пацієнтів до знімних пластинкових протезів із акрилатів на основі даних про клініко-морфологічний стан смакових рецепторів, отриманих шляхом дослідження порогу смакової чутливості в різні терміни адаптації, та створення моделі пошкодження смакових рецепторів у щурів. Матеріал монографії розрахований на викладачів профільних кафедр закладів вищої медичної освіти, аспірантів, лікарів-інтернів, слухачів циклів підвищення кваліфікації, практичних лікарів-стоматологів.
UDC: 616.312-02:616.314-089.28/29
ISBN: 978-617-8231-24-8
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21900
Appears in Collections:Навчально-методичні видання. Кафедра післядипломної освіти лікарів стоматологів-ортопедів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Davydenko_monography.pdf4,3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.