Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21970
Назва: Деякі аспекти підвищення фахової майстерності викладача
Автори: Волошина, Людмила Іванівна
Скікевич, Маргарита Георгіївна
Дата публікації: 22-вер-2023
Видавець: Івано-Франківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Волошина Л. І. Деякі аспекти підвищення фахової майстерності викладача / Л. І. Волошина, М. Г. Скікевич // Актуальні питання підвищення якості освітнього процесу : матеріали міжнар. наук.-метод. конф., м. Яремче- м. Івано-Франківськ, 22 вересня 2023 р. – Яремче ; Івано-Франківськ, 2023. – С. 28.
Короткий огляд (реферат): Викладачі клінічних кафедр медичних вишів отримують професію лікаря, упродовж життя набувають теоретичні та прикладні знання, які використовують у своїй педагогічній діяльності. Однак, слід зазначити, що поняття гарний професійний лікар не тотожне поняттю гарний викладач. Ми пов’язуємо це із тим, що педагогічні знання й прийоми викладач опановує самостійно, якщо в нього є висока мотивація до самовиховання та різнобічної самоосвіти. Отже, стосовно фахової майстерності усе зрозуміло, а педагогічної є низка проблем. Психолого-педагогічна культура має зростати з кожним роком, однак, це вимагає неабияких зусиль - час, пошук та відвідування сертифікованих тренінгів, оволодіння основами педагогічного моделювання, адаптація та застосування нових елементів та методик викладання дисципліни тощо. Не слід забувати й про особистісні якості та здібності викладача.
Ключові слова: освітній процес
викладач медичного ЗВО
психолого-педагогічна майстерність
фахова майстерність
УДК: 378.147:378.12
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21970
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Voloshyna_LI_Deyaki_aspekty_pidvyshchennya_fakhovoyi_maysternosti_vykladacha.pdf488,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.