Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22742
Назва: Блокчейн у галузі охорони здоров’я
Автори: Горошко, Вікторія
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Горошко В. Блокчейн у галузі охорони здоров’я / В. Горошко // Матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Полтавські дні громадського здоров’я», м. Полтава, 26 травня 2023 р. / ПДМУ ; ред. кол. : В. М. Ждан, В. П. Лисак, І. А. Голованова [та ін.]. – Полтава, 2023. – С. 54–58.
Короткий огляд (реферат): Технологія блокчейн (БТ) поступово змінює світ, інтерес до неї зростає з кожним днем, і в найближчому майбутньому всі галузі на землі будуть змушені використовувати технологію, пов’язану з блокчейном. В даний час основне застосування БТ в медицині – це електронні медичні записи (ЕМЗ). Розроблювана система зберігання ЕМЗ заснована на принципах БТ. Вона персоналізована і зберігає дані в повній безпеці, оскільки ключі персональні. Передбачається, що пацієнти самі вирішують, з ким ділитися своєю медичною інформацією. Це стосується вибору медичного закладу та лікуючого лікаря. Кілька компаній у всьому світі розробляють технологію зберігання та доступу до медичних записів пацієнтів.
Ключові слова: галузь охорони здоров’я
технологія блокчейн
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22742
Розташовується у зібраннях:Полтавські дні громадського здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Horoshko_Blokchein.pdf461,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.