Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4379
Title: | Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я |
Authors: | Осипенко, Євгенія Валеріївна Трибрат, Тетяна Анатоліївна |
Issue Date: | 17-Apr-2014 |
Publisher: | Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія» |
Citation: | Осипенко Є. В. Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я / Є. В. Осипенко, Т. А. Трибрат // Науковий потенціал майбутніх лікарів – запорука здорової нації України : тези доп. 70-ї ювілейної Всеукр. студентської наук. конф., 17 квітня 2014 р., м. Полтава. – Полтава, 2014. – С. 16–17. |
Abstract: | Враховуючи важливу роль аліментарних чинників у формуванні здоров'я, необхідне регулювання та контроль якості і безпеки продуктів харчування на рівні норм міжнародного законодавства в галузі харчування. Освіта та інформування громадськості про здорове харчування в школах, на робочих місцях, в магазинах, об'єктах громадського харчування впливає на звички харчування. Роботу медичного персоналу закладів первинної ланки охорони здоров'я необхідно спрямовувати на проведення ефективних освітніх заходів з метою підтримання здорових навичок харчування, пропагування сучасних науково обґрунтованих дієтологічних рекомендацій, що відповідають поняттям раціонального харчування, сприяють налагодженню здорового харчування і знижують ризик виникнення аліментарно зумовлених захворювань. |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4379 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Osobluvosti_harchyvannya_naselennya_Ukrainu.pdf | 618,18 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.