Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5110
Назва: | Спосіб виділення анаеробних мікроорганізмів ротової порожнини |
Автори: | Лобань, Галина Андріївна Ганчо, Ольга Валеріївна Череда, Вікторія Володимирівна |
Дата публікації: | 2011 |
Видавець: | Державна служба інтелектуальної власності України, ДП “Український інститут інтелектуальної власності” |
Бібліографічний опис: | Патент № 62889 Україна МПК C12N 1/02 (2006.01). Спосіб виділення анаеробних мікроорганізмів ротової порожнини / Лобань Г.А., Ганчо О.В., Череда В.В. заявник і патентовласник Лобань Г.А., Ганчо О.В., Череда В.В.– № u201015697; заявл. 27.12.2010; опубл. 26.09.2011, Бюл. № 18. |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб виділення анаеробних мікроорганізмів ротової порожнини, що включає внесення 1 мл досліджувального матеріалу у певному розведенні в стерильну чашку Петрі, заливання 10-12 мл розтопленого і охолодженого до 45 °С поживного середовища, швидке їх перемішування, застигання на горизонтальній поверхні, який відрізняється тим, що досліджувальним матеріалом є ясенна або ротова рідина, слина, вміст пародонтальних кишень тощо, як поживне середовище використовують цукровий м'ясо-пептонний агар, культивування здійснюється 48-72 години, враховуються колонії мікроорганізмів, що виросли вглибині середовища. |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5110 |
Розташовується у зібраннях: | Патенти Інтелектуальна власність. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
pat spice view anaer.pdf | 143,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.