Вісник проблем біології і медицини, Випуск 1 (159)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вісник проблем біології і медицини, Випуск 1 (159) за Автор "Grigorenko, A. S."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Вплив глутамату натрію на органи травної системи(Українська медична стоматологічна академія, 2021) Григоренко, Альона Сергіївна; Єрошенко, Галина Анатоліївна; Шевченко, Костянтин Васильович; Донець, Ілона Миколаївна; Ваценко, Анжела Володимирівна; Улановська-Циба, Наталія Аркадіївна; Grigorenko, A. S.; Yeroshenko, G. A.; Shevchenko, K. V.; Donets, I. M.; Vatsenko, A. V.; Ulanovskaya–Tsyba, N. A.Найвідоміший і широко поширений підсилювач смаку – Е-621 глутамат (глютамат) натрію, натрієва сіль глутамінової кислоти. Солі та різні приправи змінюють смак їжі, а глутамат натрію спонукає і підсилює смакові відчуття за рахунок підвищення чутливості смакових сосочків язику. Після прийняття їжі або напою, що містять глутамат натрію, він діє на організм наркотично, не містить поживних речовин, це не консервант, – це токсин, що збуджує нервову систему, хімікат, який надмірно збуджує клітини головного мозку, а часом до повної непідконтрольності, він обманює мозок. Використовуючи низько- сортну сировину, виробники додають глютамат натрію в свої продукти, ховаючи за ним погану якість і несвіжість продуктів. Часто він використовується з метою маскування присмаку олова консервованих продуктів, надання відчуття свіжості замороженим або сушеним продуктам, зменшення собівартості продуктів.Документ Дистанційне навчання в умовах карантину – очима студентів–медиків(Українська медична стоматологічна академія, 2021) Єрошенко, Галина Анатоліївна; Лисаченко, Ольга Дмитрівна; Климач, Тетяна Миколаївна; Шевченко, Костянтин Васильович; Григоренко, Альона Сергіївна; Кінаш, Оксана В'ячеславівна; Донець, Ілона Миколаївна; Yeroshenko, G. A.; Lisachenko, O. D.; Klimach, T. N.; Shevchenko, K. V.; Grigorenko, A. S.; Kinash, O. V.; Donets, I. M.Сьогодні отримувати освіту дистанційно - це престижно, комфортно та зручно. В умовах каран- тину, коли контакти між викладачами та студентами обмежені, це єдиний безпечний спосіб здобуття вищої освіти у цілому світі. Викладачі університету створюють необхідні умови для надання якісних знань студентам, забезпечуючи їх достатніми інформаційними ресурсами та демонстраційними матеріалами. Ця робота присвячена вивченню ставлення студентів-медиків до дистанційного навчання в карантині на основі аналізу результатів їх анонімного опитування. За допомогою анкети визначили позитивні та негативні сторони дистанційного навчання. Завдяки пропозиціям та побажанням студентів, зробіть висновки щодо підвищення якості надання освітніх послуг здобувачам вищої медичної освіти.