Логотип репозитарію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь. Забули пароль?
Логотип репозитарію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь. Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Chykor, V. P."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Ескіз недоступний
    Документ
    Зміни біохімічних показників ротової рідини у період адаптації до знімних пластинкових протезів, виготовлених із акрилових базисних пластмас
    (Українська медична стоматологічна академія, 2017) Давиденко, Вадим Юрійович; Нідзельський, Михайло Якович; Давиденко, Ганна Миколаївна; Кузнецов, Віктор Васильович; Чикор, Валентин Петрович; Давыденко, Вадим Юрьевич; Нидзельский, Михаил Яковлевич; Давыденко, Анна Николаевна; Кузнецов, Виктор Васильевич; Чикор, Валентин Петрович; Davydenko, V. Yu.; Nidzelskyi, M. Ya.; Davydenko, G. M.; Kuznetsov, V. V.; Chykor, V. P.
    В статті представлені результати досліджень біохімічних показників ротової рідини у період адаптації до знімних пластинкових протезів, виготовлених із акрилової пластмаси. Дослідження проводились з метою встановлення взаємодії між повними знімними протезами з акрилової пластмаси, смаковими рецепторами та іншими складовими порожнини рота в процесі адаптації пацієнтів до протезів. На підставі отриманих результатів біохімічних показників ротової рідини встановлено, що в ранні терміни адаптації до протезів (від 1 до 14 доби) на фоні зсуву кислотно-основного балансу у кислу сторону, значно зменшується активність α-амілази та лужної фосфатази і зростає активність кислої фосфатази. Показник активності лужної фосфатази зменшується у 2 рази, а показник кислої фосфатази відповідно в 2 рази зростає. Отримані дані свідчать про суттєві зміни кислотно-основного балансу в порожнині рота у період адаптації до повних знімних пластинкових протезів, виготовлених із акрилових пластмас, зміни активності ферментів ротової рідини, що може впливати на зміни смакової чутливості у пацієнтів у цей період.
BASEROARRORROARMAPOpenDOARЕ-каталог PSMU

36011, Poltava, 23 Shevchenko Street

DSpace software and Poltava State Medical University copyright © 2017-2025 | Library PDMU

  • Налаштування куків
  • Політика приватності
  • Угода користувача
  • Зворотний зв'язок